BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Isnin, 21 November 2011

Pulut Kuning?

Citer dah basi ni.. mcm biasala kann

Minggu lepas time pick up ika dr umah baby sitter... terkluar dialog camni.

Ibu: Ika.. banyak lagi ker nak abis baca buku iqra?
ika: dah habis dah pun ibu.
Ibu: habistu.. dah start baca quran la yer? tak ckp soh ibu belikan quran pun
ika: takper ibu.. cikpah (guru ngaji) dah janji nak hadiahkan quran.. cuma harini dia blum sempat beli.. jgn risau ek.. xyah beli baru.
ibu: yer la..

citer pasal habis iqra dikongsi ngan sorang kawan. Terbit la cadangan.. 'buatla pulut kuning, tanda kesyukuran'. hmm.. pulut kuning yer..? apsal aku x terfikir plak yer..haishh... kena wat pulut kuning ni.. ngan kari ayam .. ok tak?

p/s: tahniah ika.. ibu happy ika dah abis baca iqra & slamat blajar baca alquran plak yer. muah!

5 ulasan:

Naja berkata...

sedapnya. nak jugak !

tingat zaman dulu-dulu bila abis baca muqaddam nak naik quran, mak ayah hantar pulut kuning + ayam panggang umah tok guru quran.. pastu makan ramai2.. wah meriah meriah !!

Naja berkata...

oiii makcik, aktif up entry ?? satu perkembangan positip.. tahniah! tahniah.. haha

umieliza berkata...

tetiba ada mood.. kejap jer ni.. tgk la lepas ni. bersawang la balik..

umie berkata...

lamanya x menjenguk

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)